Mikä on Plätty?

Polin lääketieteellisen tekniikan yhdistys eli Plätty on Aalto-yliopistossa toimiva biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan ammattiainekerho.

Tavoitteet

Plätty kokoaa yhteen Aalto-yliopiston biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan opiskelijat sekä muut alasta kiinnostuneet. Se luo ja ylläpitää hyviä suhteita opettajakuntaan, elinkeinoelämään ja tutkimuslaitoksiin. Plätty ajaa opiskelijoiden etua korkeakoulussa ja lisää heidän tietämystään ja tuntemustaan alasta.

Toiminta

platty_logo_bw_sTavoitteidensa toteuttamiseksi Plätty järjestää saunailtoja ja tilaisuuksia, joissa opintojensa eri vaiheessa olevat voivat vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia. Tilaisuuksiin kutsutaan alan ammattilaisia kertomaan terveydenhuollon tekniikan ja teollisuuden näköaloista ja työelämästä yleensä. Tällainen epämuodollinen tutortoiminta on yksi Plättyn tärkeimmistä tehtävistä. Saunailloissa tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa – välillä myös perinteisiä plättyjä. Toiminta on keskittynyt Otaniemeen.

Toinen tärkeä toimintamuoto on yritysvierailut, joilla jäsenet pääsevät tutustumaan siihen, mitä itse kukin mahdollisesti tulee tekemään valmistuttuaan. Kestävintä yritysvierailutoimintaa järjestetään Plättyn kannatusjäsenien kanssa, joita on esitelty yhteistyöyritykset-sivulla.

Toimintamuotoja on esitelty myös Hammaslääkärilehden numerossa 13/2011. Jutun voit lukea tästä.

Historia

Ajatus uuden ammattiainekerhon perustamisesta biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan syventymiskohteen opiskelijoille syntyi keväällä 1993. Lähtokohtana oli Fyysikkokillan paisuminen liian suureksi. Killan resurssit eivät riitä tarjoamaan vanhemmille tieteenharjoittajille omaan alaan tutustuttavaa toimintaa.

Idea herätti kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa ja sai heti alussa hyvän tuen Lääketieteellisen tekniikan laboratoriolta ja professori Katilalta. Perustavat kokoukset pidettiin alkusyksystä 1993.

Jäsenistö

Plättyssä on noin 250 jäsentä. Fyysikoiden lisäksi toimintaan on saatu mukaan myös paljon bioinformaatiotekniikan opiskelijoita sekä jonkin verran sähköalan opiskelijoita, kemistejä sekä muita teekkareita. Jäsenistöstä löytyy sellaisiakin teekkariyhdistyksessä harvinaisia olioita kuin lääketieteen opiskelijoita ja valmiita alan ammattilaisia. Poikkitieteellisyyttä pyritään vaalimaan Plättyn toiminnassa, sillä terveydenhuollon tekniikka vaatii monen eri alan asiantuntijoita.

Säännöt

Plättyn säännöt löytyvät omalta sivultaan.

Logo

Yhdistyksen logo on lättypannu, jossa on kirjaimet PLÄTTY sekä keskellä ihmisen sydämemenlyöntiä kuvastava pätkä sydänsähkökäyrää.

Logon voi ladata pdf-vektorigrafiikkamuodossa. Rasterigrafiikkana musta logo on tarjolla valkoisella (S, M, L) ja läpinäkyvällä (S, M, L) pohjalla sekä valkoinen logo mustalla (S, M, L) ja läpinäkyvällä (S, M, L) pohjalla. Kaikki versiot löytyvät logopaketista.

Liittyminen

Plättyyn liittyminen on ilmaista opiskelijoille. Riittää, kun otat yhteyttä Plättyn hallitukseen.

Liittyessäsi pääset mukaan Plättyn sähköpostilistalle ja saat näin ajoissa tietoa tulevista tapahtumista. Plätty järjestää excursioita lääketieteellisen tekniikan alan yrityksiin ja tapahtumia, joissa on mahdollisuus tavata alan osaajia ja kuunnella heidän kokemuksiaan työelämästä. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki alasta kiinnostuneet taustastaan riippumatta.

Tervetuloa mukaan!